Selecteer een pagina

Succestraject

Persoonlijk

We hebben allemaal wel ‘iets’…

… iets (twijfels, angst, overtuigingen) dat in de weg staat om die volgende stap te zetten. Om die ambities waar te maken en dat persoonlijk succes achterna te gaan.

80% van de mensen nemen dat voor lief en leren er mee te leven. Spijtig, aangezien ze hun volle potentie niet in de strijd gooien.

Met de andere 20% ga ik aan de slag.

Heb jij het lef om van jouw leven een succes te maken?

Zakelijk loopt het wel. Je functioneert goed. Iedereen is tevreden. Thuis gaat alles zijn gangetje, leuk gezinnetje en knus huisje. Niets echt om te klagen… En toch heb je wel eens een onbehaaglijk gevoel. Soms denk je er wel eens aan om een volgende stap te zetten in je carrière, maar iets staat je in de weg.

Je werkt hard en je hebt het altijd druk. Je hebt het gevoel dat jouw persoonlijke ambities en dromen altijd achteraan de prioriteitenlijst komen te staan.

Tijd om na te denken over jezelf, jouw toegevoegde waarde, wat je wel en niet belangrijk vindt, hoe je alle ballen tegelijk in de lucht kunt blijven houden.

Tijd om beslissingen te nemen. Je hebt al van alles geprobeerd, maar je bent nog niet waar je wilt zijn. Je wilt eindelijk eens die grote stappen zetten, maar weet niet hoe.

Je bent niet zo van de groepsdynamiek, maar je wil wel met iemand reflecteren, de vinger op de zere plek leggen, mogelijkheden bespreken en acties ondernemen. Niet alleen zakelijk of alleen persoonlijk, maar jouw leven bekijken als een geheel. Dan is een individueel succestraject voor jou de ideale oplossing!

Ik help je orde op zaken stellen, keuzes maken en lef hebben

Tijdens mijn 30-jarige carrière in training en coaching en de honderden mensen die ik geholpen heb, is mij meer dan eens EEN belangrijk aspect opgevallen.In de markt van persoonlijke ontwikkeling heb je veel business coaches enerzijds en life coaches anderzijds, maar niemand slaagt de brug tussen beide.Veel personen die naar me toe kwamen dachten een zakelijke issue te hebben, maar zodra we de diepte ingingen werd het vlug duidelijk dat er meer aan de hand was dan alleen een werkgerelateerd vraagstuk.

Denk je echt dat je laag zelfbeeld geen invloed heeft op je dagelijks functioneren? Denk je echt dat je twijfels geen rol spelen in je verdere carrière? Denk je echt dat je jouw oververmoeidheid kan verstoppen voor je omgeving? Denk dan wat verder…

En steeds weer ging ik met die getalenteerde, gemotiveerde en creatieve mensen aan de slag om hun angsten, twijfels, zelfvertrouwen en talenten enerzijds aan te pakken en vooral in de strijd te gooien. Om uiteindelijk te worden wie ze ZIJN.

Gebaseerd op deze ervaringen en kennis ben ik mensen succesvol gaan begeleiden in een 1-op-1 ontwikkelingstraject, waar hun persoonlijkheid centraal staat.

HERKEN JE DIT?

Je weet dat je iets wil veranderen, maar weet gewoonweg niet waar je moet beginnen? Iedereen wil iets van je maar je hebt geen idee waar je de tijd vandaan moet halen? Je voelt dat je de volgende stap wil maken, maar hebt een beetje richting nodig.
 • Zakelijk doe je het goed. Maar diep van binnen weet je dat er nog meer in zit. Wanneer ga je dan zakelijk doorbreken?
 • Sinds de kinderen er zijn, heb je jouw hobby ‘on hold’ gezet. Maar wat mis je die energie die jou dat opleverde!
 • Het leven is tenslotte één grote routine! Tijd om die te doorbreken…
 • Doe je nu wel altijd ‘leuk’? Misschien interessant om eens naar dat stemmetje te luisteren dat maar blijft roepen om meer aan  jezelf te denken.
 • Een tijdje terug was de vraag ‘wat vind ik nu belangrijk?’ geen optie. Maar komen de antwoorden nu niet meer vanzelf helder voor je geest?
 • Je zit in een vast stramien. Je wordt ieder keer weer geconfronteerd met jouw valkuilen. Zin om ze aan te pakken?

 

Al heel lang doe je wat handig is. Wat van jou verwacht wordt. Alles om die ballen harmonieus in de lucht te houden.

Maar je wilt het anders. Sterker nog, het moet anders. Want zoals het nu gaat, kan en wil je het niet lang meer volhouden. Je bent al te lang op jouw energiereserves aan het teren en stilletjes aan krijg je een leeggezogen gevoel.

KEUZESTRESS

Iedereen zit aan jou te trekken en je hebt geen tijd om aan jezelf te denken.

Onrust

Je ervaart te vaak druk en onrust en je vindt het moeilijk om van het moment te genieten.

Richting nodig

Je hebt een leuke baan. Maar je wil een volgende stap zetten en weet niet hoe.

I

START-PROBLEMEN

Je hebt zo veel op je bordje liggen en weet niet waar je als eerst mee moet beginnen.

TIJD OM JOUW DOORBRAAK EINDELIJK WAAR TE MAKEN!

Ben je er klaar voor om ‘echt’ aan de slag te gaan met jezelf? Klaar om die doorbraak te maken? Zodra jij klaar bent gaan we beginnen met het begin!

 

En het begin is Inventariseren.

Inventariseren betekent dat je gaat kijken naar de manier waarop jij handelt in werk en privé, hoe en welke persoonlijke eigenschappen en competenties je inzet en wat je houding is naar zaken in je omgeving.

Jij als persoon staat centraal.

Een reis begin je altijd met de vraag: ‘Waar vertrekken we?’. Wel hier is het niet anders! Alvorens jouw persoonlijke reis stap per stap in te plannen is het belangrijk te weten waar we nu staan.

En dat begint met het vaststellen van jouw eigen unieke persoonlijkheid.

Hoe handig is het om een persoonlijke gebruiksaanwijzing mee te krijgen. Begrijpen waarom je met die ene persoon beter kan opschieten dan de andere. Weten welke werkomgeving het beste bij je past. En vooral inzicht krijgen in wat jij belangrijk vindt en wat niet.

Een eigen ontwikkelde methode gaat je toelaten inzicht te krijgen waarom jij altijd doet wat je doet, en dus ook krijgt wat je altijd gekregen hebt.

 

Vervolgens gaan we reflecteren en evalueren:

Je gaat stilstaan bij je eigen handelen en dit kritisch onderzoeken. Dit gaat leiden tot nieuwe inzichten in je persoonlijkheid, in je gedrag en de achterliggende drijfveren. Deze inzichten zijn de basis om je denk- en doen-proces bij te stellen en aan te passen. Dit is het fundament om de kwaliteit van jouw werk en leven te verbeteren en de juiste prioriteiten te stellen.

 

Om uiteindelijk te beslissen en te doen:

Na het inventariseren en evalueren is het tijd om een aantal belangrijke keuzes te maken en prioriteiten te stellen. Je gaat je eigen unieke ©Doorbraak Plan opstellen.

Het uitgangspunt van jouw ©Doorbraak Plan is wel dat het voor jou haalbaar moet zijn om op korte termijn resultaat te boeken. En resultaat haal je pas als je ergens tijd in steekt, aandacht geeft en actie onderneemt.

 Het doel is dat jouw ©Doorbraak Plan je een rustig doch motiverend gevoel geeft. Een gevoel van positieve ambitie waardoor je weet waaraan je wilt werken en tegen welke zaken je ‘nee’ gaat zeggen. Kortom, een plan dat zorgt voor een mooi evenwicht.

3 belangrijke pijlers

JIJ EN JEZELF

je kan maar stralen als je goed voor jezelf zorgt. Niet alleen fysiek (leefwijze, gezondheid, ontspanning en sport) maar ook mentaal (zelfbeeld, welbevinden en levenshouding). Vragen als ‘wat voor persoon wil ik zijn?’, ‘welke gewoonten heb ik ontwikkeld?’ ‘wat typeert mij?’ zijn hier leidend.

 

JIJ EN DE ANDEREN

maar, je doet het niet alleen! Mensen in jouw omgeving, zowel persoonlijk als werk gerelateerd, spelen een cruciale rol in jouw persoonlijk succes. Vragen als ‘welke waarden wil ik mijn gezin meegeven?’ ‘hoe loopt de relatie met mijn partner?’ hoe werk ik met anderen samen?’ hoe is mijn relatie met collega’s?’ komen allemaal aan bod tijdens dit onderdeel.

 

JIJ EN JE AMBITIES EN TALENTEN

je ambities en talenten zijn de uiting van de persoon die je echt bent. Er geen rekening mee houden geeft een heel onbevredigend gevoel. Vragen als ‘wat verwacht ik van mijn carrière?’, ‘aan welke sociale activiteiten wil ik deelnemen?’ ‘wat ben ik bereid in mijn loopbaan te investeren?’

Dit traject is voor jou als:

 • Je jouw eigen unieke persoonlijkheid beter wil kennen en inzetten.
 • Jouw zelfbeeld en zelfvertrouwen wil vergroten en versterken.
 • Je wil werken met een ervaren mentor die zelf en voor haar klanten de resultaten heeft behaald die jij ook nastreeft;
 • Je bereid bent je kwetsbaar op te stellen;
 • Je niet tevreden bent met half resultaat.
 • Je bereid bent te doen wat je moet doen en hoe je het moet doen;
 • Je mijn ‘directe maar met respect’ feedback aankan;
 • Je bereid bent je kwetsbaar op te stellen;
 • Je niet tevreden bent met half resultaat.

LET OP!

Voor je verder leest of gelijk contact opneemt, wil ik een belangrijke opmerking maken! Persoonlijk en professioneel succes bereiken is moeilijk. De weg er naartoe is lang, soms ingewikkeld, vaak confronterend en soms zelfs saai. Heb je geen discipline, geen werkethiek en geen commitment? Ben je niet bereid om 30 minuten per dag te investeren in jouw persoonlijk succes, dan stel ik voor dat we beiden onze tijd niet verspillen.

Deze mensen gingen je voor

Wanneer je met Marie-Paule in gesprek gaat weet zij snel tot de kern te komen en je te helpen waardevolle inzichten te krijgen mbt je persoonlijke groei. Ze heeft mij geholpen om patronen te doorbreken en geleerd om slechte gewoonten en gedrag dat mij niet dient los te laten. Haar enthousiasme en vasthoudendheid geeft je dat zetje wat je soms nodig kunt hebben om de volgende stappen te maken. Ze heeft mij meermaals geïnspireerd om meer uit mezelf te halen en die extra meters te lopen. 
Marie-Paule is een fijn mens bij wie je je direct op je gemak voelt. Ik beveel haar van harte aan.

Jessica van der Zanden

Marie-Paule heeft mij geholpen in te zien waar mijn kwaliteiten liggen en tegelijkertijd getriggerd om aan te slag te gaan met mijn ontwikkelpunten. Mijn zelfvertrouwen en inzicht in mijzelf zijn daarvoor ontzettend gegroeid. Marie-Paule is eerlijk en confronterend, maar doet dat op een prettige manier. Naast het zakelijke aspect neemt ze ook ruim de tijd voor jou als persoon, waardoor onze gesprekken niet alleen productief waren maar vooral ook erg gezellig.

Frank Gudden

Marie-Paule is een goede coach en een fantastisch mens. Ze heeft me enorm goed geholpen om mezelf te leren kennen en met mezelf aan de slag te gaan. Ze is een motivator die je echt helpt om voor jezelf de juiste keuzes te maken. Voor mij een puur succes en ik kan iedereen haar aanraden!

Bart Bergmans

Marie-Paule leert je om op een andere manier te denken en de ontwikkeling van je carrière te benaderen. Ze is een ontzettend fijne vrouw, betrouwbaar, humoristisch en toegankelijk. Marie-Paule gaat met oprechte interesse en verdieping met je aan de slag. Ze heeft voor zowel mijn partner als mij veel betekend en we vinden het erg fijn dat we haar nog steeds af en toe spreken, zakelijk als prive.

Kelly Westendarp

Marie-Paule bedankt. De passie die jij uitstraalt, daar wordt toch iedereen blij van!

Aron Josen

De methode Puur-Succes is een echte aanrader… op zoek naar het vuur.

Marie-Paule bedankt voor het delen van je kennis en passie!

Petra Leeflang

Praktische informatie

Het begin

Eerst en vooral gaan we een gesprek aan om te kijken of dit één op één traject voor jou geschikt is. En belangrijker nog: of wij samen ‘de klik’ hebben. Een succestraject is een intensief traject, alle aspecten komen aan bod en er moet een wederzijds blindelings vertrouwen zijn om te slagen in de opdracht.

De eerste stap

Vervolgens gaan we jouw persoonlijkheid in kaart brengen. Persoonlijkheid die duidelijk maakt, wie je ‘echt’ bent, wat jij ‘belangrijk’ vindt, wat jouw ‘krachten en valkuilen’ zijn, wat voor jou de ‘ideale omgeving’ is, enz.

Op naar succces!

En dan gaan we gedurende ongeveer 6 maanden intensief aan de slag. Waarom ongeveer? Het resultaat is belangrijker dan de tijd! Als je doet wat je moet doen, laat ik je niet gaan zolang het vooropgestelde resultaat niet bereikt is.

Een investering in jezelf

Jouw belangrijkste investering is jouw tijd en energie. Buiten onze persoonlijke sessies moet je bereid zijn 30 minuten per dag te investeren in jouw persoonlijk succes.

De financiële investering is afhankelijk van jouw situatie, wat je wil bereiken en de tijd die je er wil aan besteden.

Tijdens dit succestraject ga je uitdagingen en confrontaties aan zodat je ervaring opdoet. Je zelfvertrouwen zal groeien naarmate je ervaring toeneemt. Door je opgebouwde zelfverzekerdheid ben je niet meer beïnvloedbaar door anderen of omstandigheden die je van je plan af zouden kunnen houden.

Yes, ik durf het aan

Zo, dus jij bent er echt klaar voor, klaar voor uitdaging en verandering?! Meld je hieronder aan en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

13 + 15 =