Selecteer een pagina

Sinds jaar en dag ben ik fan van de cowboy: de sterke, stoere, heldhaftige vent. Ongeschoren, rode zakdoek om zijn nek en een paar stoere cowboylaarzen. De ruwe bolster blanke pit, met een leren stoffige hoed en de ruige man die er onderloopt.

En niet te vergeten, de countrymuziek. Het Amerikaanse levenslied.

Niet verwonderlijk dus dat ik er als de kippen bij was toen Waylon zijn tournee ‘My heroes will always be cowboys’ aankondigde. Waylon, je bent voor of tegen, maar hij laat je niet onverschillig. Ik ben fan, zijn muziek, zijn charisma, zijn recht voor de raap instelling.

En geloof me, ik kreeg alles erop en eraan tijdens zijn show. Hij zong prachtige liedjes, solo of met zijn band. Creëerde een leuke interactie met de zaal, was cool en gooide er op zijn tijd de nodige humor tegenaan.

Hoe is Willem Waylon geworden?

Maar het belangrijkste is zijn levensverhaal. Hij neemt ons mee op zijn weg. Hoe en waarom is Willem Waylon geworden? Waar komt zijn motivatie vandaan? Zijn liefde voor de muziek en met name de countrymuziek.

Welke interessante mensen ontmoette hij? Maar ook welke foute? Welke kansen heeft hij gecreëerd en genomen tijdens zijn carrière. Maar ook, en zeker niet te onderschatten, met welke tegenslagen en foute beslissingen heeft hij te maken gehad en wat was nodig om ze te overwinnen.

Welke dans wil jij dansen?

Maar, wat mij vooral is bijgebleven en wat ik met jou wil delen is zijn metafoor… ‘het leven is als een dans’. Je hebt verschillende keuzes, welke muziek vind je mooi, welk ritme past bij jou en van welke stijl hou je. Maar je hebt vooral een rol in de dans en die is: of je leidt de dans of je volgt de dans. Het is je eigen keuze.

Wil je de dans leiden, dan ben jij aan zet en ga je de kant op dat jij hebt uitgestippeld. Wil je liever volgen? Prima! Maar wie volg je dan?