Selecteer een pagina

Marie-Paule

Vrouw met een missie

Kennis en ervaringen delen en inspireren

Het begon in mijn jonge jaren. Als klein meisje was ik al gefascineerd door ondernemerschap. Terwijl meeste meisjes van mijn leeftijd met poppen speelden, zat ik het liefst op kantoor van mijn opa en vader ‘directeurtje’ te spelen. Het is me dus met de paplepel ingegoten. Studeren mocht niet. ‘Meisjes worden secretaresse’ was de boodschap. En zo geschiedde. Was ik er blij mee? Niet echt. Maar diep van binnen wist ik dat mijn toekomst heel anders zou worden.

The  sky is the limit!

Wat ik altijd al wist gebeurde. Na 10 jaar gewerkt te hebben bij Rank Xerox als accountmanager, richtte ik Business Leadership & Expertise (BL&E) op in België. Bedrijf gespecialiseerd in gedragstrainingen om teams en individuen in het bedrijfsleven efficiënter te laten opereren.

Mijn persoonlijke doelstellingen en prioriteiten waren sky high:

  • Stabiel klantenbestand opbouwen;
  • Programma’s ontwikkelen en verzorgen;
  • Trainers rekruteren en opleiden;
  • Het team leiding geven, ondersteunen en sterker maken;

Na enkele jaren hard werken waren we uitgegroeid tot een volwaardig bedrijf met 15 fulltime trainers/coaches en tal van noemenswaardige klanten. De volgende uitdaging kwam heel vlug op mijn pad. Ik verlegde mijn horizon en ging internationaal aan de slag. Het Amerikaanse bedrijf Leadership Management International, eigenaar van high level ontwikkelingsprogramma’s vertegenwoordigt over de hele wereld, benaderde mij met de vraag of ik bereid was een toegewijd netwerk op te zetten in Frankrijk en België.

Strategie uitwerken, producten aanpassen aan Franse/Belgische markt, wervingscampagne bedenken en uitrollen, distributeurs opleiden en opvolgen, met als resultaat een netwerk van 33 distributeurs verspreid over de verschillende regio.

Het was een te gek leven. Ik hopte van het ene vliegtuig naar het andere, van het ene hotel naar het andere. Ongelofelijk spannende tijden, veel kennis en ervaring opgedaan. Maar, was dat het dan?

Balans, rust en persoonlijke groei

BALANS, RUST EN PERSOONLIJKE GROEI

En omdat niets toeval is, kwam de grote liefde voorbij. Die bracht mij naar Nederland. Ik verkocht mijn bedrijven en nam de tijd om te integreren in mijn nieuwe land. Nieuwe cultuur, gewoonten, taal en uitdrukkingen.

Het nieuwe ‘project’ bood zich heel snel aan! Rosalie, prachtige dochter. Met hart en ziel stortte ik mij op het moeder zijn. Het was genieten.

Zodra ze naar school ging, kwamen plots de muren wel heel snel op mij af. Ik zou vlug weer aan de slag gaan. Maar daar werden enkele stokjes voorgestoken. Noem het oververmoeid, uitgeput of burn-out, niet belangrijk. Mijn lichaam en geest moest rust krijgen en terug in evenwicht komen. Ik heb er een jaar over gedaan. De grote winst hiervan is dat ik de tijd heb genomen om tot mezelf te komen en na te denken over wat ik nu echt wil. Mijn nieuw Nederlands bedrijf intriMotiv werd opgericht.

Het kan anders, als je maar wil veranderen

Ik geloof erin dat mensen meer kunnen dan dat ze denken en durven. Maar, de gewoonten, twijfels en angsten nemen te vaak de overhand. Door mensen te helpen in hun bewustwordingsproces, door doelen en acties te bedenken die er echt toe doen, ze in gang te zetten en te realiseren, creëer je een omgeving waar succesvol zijn mogelijk wordt. Hierin heb ik gedurende enkele jaren een actieve rol gespeeld bij menig bedrijven.

Brug slaan tussen werk en privé

En toen werd ik 60. Hoog tijd om mijn persoonlijke missie verder vorm te geven!

In mijn 30-jarige carrière, en de vele bedrijven waar ik mee heb samengewerkt viel mij steeds op hoe weinig mensen zowel persoonlijk als professioneel ‘zichtbaar’ zijn. Ze zijn er wel, maar zetten hun potentieel niet optimaal in. Komt bij dat met vrij regelmatige frequentie het onderwerp ‘verschil man-vrouw’ in menig talkshows aan de orde komt. Er zijn te weinig vrouwen aan de top, er is nog altijd een financieel verschil tussen man en vrouw en er zijn nog altijd vrouwen die niet financieel onafhankelijk zijn!

Hallo! Wakker worden! Het is 2020.

Reden genoeg om hier mijn steentje aan bij te dragen. Ik wil hier zeker nog 10 jaar aan meewerken. Mijn ervaring en kennis ten dienste stellen van al die vrouwen die een duwtje in de rug, handvatten, een spiegel, een goed gesprek, nodig hebben om hun rol als ouder, partner, vriendin, zakenvrouw, dochter, collega, leidinggevende en nog vele andere rollen op een gebalanceerde manier aan te pakken.

Tijd om aan je eigen succes te gaan werken!

Nog enkele weetjes over mij:

BELGIE

Ik ben geboren in België, en maak deel uit van de generatie X (1958). Klopt, ik ben 60 geworden en daar waar anderen stilletjes aan denken om het rustiger aan te doen, is Puur-Succes mijn nieuw project.

 

MOEDER

Ik was 42 jaar als ik mama ben geworden, en nog geen seconde spijt van. Ik ben er in geslaagd een hele (h)echte relatie op te bouwen met Rosalie. Ligt volgens mij dat ik altijd duidelijk ben geweest in wat kan en niet kan en getracht ze in haar waarde te laten.

 

VERHUIZEN

Ik ben een specialist in verhuizen. Ik ben al 15 keer verhuisd, in drie verschillende landen gewoond, overal vrienden voor het leven gemaakt, en veel levenslessen opgedaan. Voor nu ben ik sinds enkele tijd met mijn gezin neergestreken in Oosterhout.

 

VAN SECRETARESSE TOT SUCCESVOL ONDERNEMER!

Heb ik dan tot nu toe een leven gehad met alleen maar fantastische pieken? Natuurlijk niet, de pieken waren heel hoog, dus kan het niet anders dat de dalen heel diep waren. Die waren moeilijk, sommige afschuwelijk, maar ik ben er telkens weer uitgeklommen (stapje per stapje). Veel lessen geleerd, wijsheid opgedaan en bijgedragen te worden wie ik nu ben.